På afdelingen modtages alle patienter med skader, patienter, som kommer via 112, med mindre der er tale om hjertesygdom samt de fleste patienter, som indlægges akut på medicinsk eller kirurgisk afdeling. Alle patienter til Akutafdelingen skal henvises enten via egen læge eller via vagtlægen

Akutafdelingen består af skadestuen, et modtageafsnit til modtagelse af akutte kirurgiske og medicinske patienter samt et observationsafsnit til færdigbehandling af patienter der er indlagt i kortere tid.
 
Sådan finder du Akutafdelingen, Skadestue og Lægevagten:
Når du ankommer til hospitalet, skal du benytte indgang F fra Sundvej.

Afdelingen har døgnåbent
Akutafdelingen har naturligvis altid åbent, og der er altid adgang til den bedste lægelige behandling inden for alle hospitalets specialer. Enkelte patientkategorier sendes videre til Aarhus Sygehus – nogle gange direkte og andre gange efter en stabiliserende behandling i Horsens.

Samarbejde med Responce og Falck

Akutafdelingen arbejder allerede i dag tæt sammen med både Responce og Falck, lægeambulancen og lægevagten (som vi jo har lokalefællesskab med), og vi arbejder på at udbygge disse samarbejdsrelationer, sådan at hele systemet omkring de akutte patienter bliver en enhed.


Film om regionens akutberedskab
Hvad sker der, når akutmodtagelsen tager imod en patient? Hvilken forskel kan akutlægehelikopteren gøre, den dag ulykken rammer? Og hvad sker der i grunden fra en borger ringer 1-1-2 og ambulancen ankommer til hospitalets akutmodtagelse? Klik på billedet herunder og se de forskellige akutfilm.

 

Kontakt

Akutafdelingen (døgnåben)
Sundvej 30
Indgang F - se kort (fra Sundvej)

Lægevagten
Tel. 7011 3131

Akutafdelingen
Tel.7842 5219

 

Akutafdelingen@horsens.rm.dk

 

Facts

  • Kræftplan
  • ca. 12.000 patienter til indlæggelse
  • ca. 22.000 skadestuepatienter (2011)

Artikler